Groot Rijswijk – Culinaire Armada aan de Vliet (25 augustus 2015)

Culinaire Armada aan de Vliet

(25 augustus 2015)

Rijswijk/L’dam-Voorburg – In het weekend van 19 en 20 september wordt alweer de 10e editie van de Vlietdagen gehouden. Dit evenement wordt aangesterkt op zaterdag 19 september door een geweldig scala aan restaurants uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk die de handen in één slaan om een zeven gangen diner te serveren op een hoogstaand niveau, onder de titel ‘De culinaire brug tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk’.

Tijdens de culinaire Armada varen de gasten langs de keukens van gerenommeerde bedrijven zoals Restaurant Bij Erik, Brasserie NL, Brasserie de Koepel, Central Park by Ron Blauw, restaurant Villa la Ruche, restaurant Savarin en restaurant NIVEN. De keukens van deze prachtige bedrijven zijn allen gesitueerd bij een brug langs uw route aan de Vliet.
De regionale ondernemers Carsten Klint (Central Park by Ron Blauw), Niven Kunz (restaurant NIVEN), Marko Karelse (Villa la Ruche), Patrick van Zuiden (Restaurant, Hotel & Spa Savarin), Ruben van Dieten (Brasserie NL), Erik Tas (Restaurant Bij Erik) en Leo van Langh (Brasserie de Koepel) laten weten erg verheugd te zijn met dit initiatief.
De entreekaarten voor dit gastronomische hoogtepunt aan de Vliet kosten 45 euro per persoon. Deze toegangskaarten zijn exclusief het gebruik van een vaartuig en te verkrijgen bij de bovengenoemde restaurants, het Gemeentehuis Leidschendam-Voorburg en bij de receptie van Hotel Savarin te Rijswijk. De gasten die niet in bezit zijn van een vaartuig, kunnen een entreekaart inclusief een plek op de op de rondvaartboot kopen voor 65 euro per persoon. Deze laatste kaarten zijn te bestellen via www.ooievaart.nl.

Bij Erik
Bij de Sluis serveert Erik Tac een ouverture van pizza met rauwe gemarineerde zalm, dragonmayonaise, tuinkers en tomatensalsa.

Brasserie nl
Ruben van Dieten verrast de gasten bij de Sijtwendetunnel met triple eend met confit, lever, borst, brioche en mangochutney.

Brasserie De Koepel
Leo van Langh kiest bij de Wijkerbrug voor een traditionele Portugese lekkernij: Cataplana de Marisco.

Central Park by Ron Blauw
Chefkok Gijs Verbeek tekent ter hoogte van de Kerkbrug voor BBQ spareribs met huisgemaakte sambal, gerookte oerbiet en mierikswortel.

Villa La Ruche
Bij de Nieuwe Tolbrug staat Marco Karelse klaar om de Vlietgangers te ontvangen met lamsnek, luchtige aardappel, eigen jus met lavas en beukenzwam.

Savarin
Chefkok Jeroen van Brecht heeft een stek bij de Hoornbrug voor een heerlijke Cheesecake van Brillat Savarin en roggebrood met Savarin tulband, Brillat Savarin kaas en geroosterde amandelen.

NIVEN
Chefkok en erkend nationaal groentefreak Niven Kunz – goed voor één Michelinster – serveert bij De Oversteek aardbei met yoghurt, dragon en roze peper.

http://www.grootrijswijk.nl/nieuws/culinaire-armada-op-de-vliet-1.5181682

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.